webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
  webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Support
 Support home
 Inleiding webhosting
 Veel gestelde vragen
 Veel gebruikte termen
 Contactformulier
 Overige formulieren
 Aanbevolen software
 Resource links


Overige informatie
Heeft u in de support sectie geen antwoord op uw vragen kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via onderstaande informatie of vul het contactformulier in.

Telahost (Telamedia)
Brouwerstraat 14
8356 DV Blokzijl
Tel. 06 1008 1448
info@telahost.net
webhosting websitehosting hosting website websites domeinnaam domeinnamen domein domeinen registratie server
Telahost Titel Telahost logo
Introductie Webhosting Domeinnamen Bestellen Support
Support \ Veel gestelde vragen \ FTP

Wat is het adres van de FTP server ?
Als er een domeinnaam aan de webhosting is gekoppeld dan is het adres: "ftp.domeinnaam.nl" (zonder aanhalingstekens). U dient domeinnaam.nl met uw domeinnaam te vervangen. Als u geen domeinnaam heeft of hij wijst nog niet naar de server (het kan 48 uur duren voordat een domeinnaam actief is), kunt u het IPadres gebruiken dat u van ons heeft gekregen.


Hoe maak ik verbinding met de FTP server?
Hoe u verbinding met de FTP server maakt, hangt af van welk programma u gebruikt. Hier zijn speciale programma's voor zoals SmartFTP of CuteFTP. Maar met een moderne webbrowsers is het ook mogelijk om in de FTP server te komen. Wat u ook gebruikt, u heeft altijd het adres van de FTP server, en een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. De standaard verbindingspoort (port) is 21. Al deze informatie krijgt u wanneer u een hostingpakket bij ons besteld.

Om een voorbeeld te geven, nemen we het programma SmartFTP. Als u het programma opstart, ziet u boven in het sherm een balk met een aantal velden. We gaan eerst naar het meest linkse veld genaamd "Address". Hier vult u "ftp.domeinnaam.nl" in (zonder aanhalingstekens en u moet domeinnaam.nl met uw domeinnaam vervangen. U kunt ook het IPadres gebruiken dat u van ons heeft gekregen). In het tweede veld genaamd "Login", vult u de gebruikersnaam in, die van ons heeft gekregen. In het derde veld met de naam "Password", vult u het wachtwoord in, dat u van ons heeft gekregen. Bij het veld "Port" moet "21" (zonder aanhalingstekens) worden ingevuld. En als laatste zorgt u dat "Anonymous" NIET staat aangevinkt. Vervolgens drukt u links boven in het scherm, op de knop "Connect". U heeft nu verbinding en ziet een scherm met de inhoud van uw hosting account.


Hoe plaats ik mijn bestanden op mijn website?
Lees eerst het volgende: "Hoe maak ik verbinding met de FTP server". Als u de verbinding succesvol tot stand heeft gebracht, ziet u de hoofdmap van uw hosting account. In deze map staat een map genaamd "domains". Open deze map door er op te dubbelklikken. Vervolgens ziet u in deze map de domeinnamen die aan uw hostingaccount zijn gekoppeld. Dubbelklik op de map met de domeinnaam waaronder u de bestanden wilt plaatsen. In het volgende scherm opent u de map genaamd "public_html". In deze map gaan we een bestand plaatsen. Klik met rechts in het scherm waarin u zojuist de map "public_html" heeft geopend. Selecteer de optie "Upload", dan "Direct" en vervolgens "Select Files..." (klik hier voor een voorbeeld) . Selecteer het bestand van uw hard schijf en druk op "Openen". het bestand wordt ge-upload en zal nu beschikbaar zijn via : http://www.domeinnaam.nl/bestand.ext (U moet "domeinnaam.nl" met uw domeinnaam vervangen, "bestand" met de daadwerkelijke bestandsnaam vervangen en ".ext" met de juiste bestandsextensie vervangen. Bijvoorbeeld .html)

N.B. Als alternatief voor het gebruik van een FTP programma kunt u ook het controlepaneel gebruiken om bestanden te plaatsen. Ga naar http://cp.telahost.net waar u op het controlepaneel inlogt met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u van ons heeft ontvangen. U drukt dan op de knop "Files", en drukt onderaan de pagina op "Upload files to current directory".


Wat is een goed FTP programma?
Voor windows raden we het programma SmartFTP aan, welke gratis is voor niet-commercieel gebruik. SmartFTP kunt u hier downloaden. Een ander goed windows programma is CuteFTP. Dit programma is niet gratis en is hier te vinden. Voor MacOSX is er CyberDuck en voor Linux is Midnignt Commander een goede optie.

webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Algemene voorwaarden  /  Privacybeleid  /  Nieuwsbrief 2005 Telamedia  /  Alle vermelde prijzen zijn inclusief 19% BTW