webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
  webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Support
 Support home
 Inleiding webhosting
 Veel gestelde vragen
 Veel gebruikte termen
 Contactformulier
 Overige formulieren
 Aanbevolen software
 Resource links


Overige informatie
Heeft u in de support sectie geen antwoord op uw vragen kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via onderstaande informatie of vul het contactformulier in.

Telahost (Telamedia)
Brouwerstraat 14
8356 DV Blokzijl
Tel. 06 1008 1448
info@telahost.net
webhosting websitehosting hosting website websites domeinnaam domeinnamen domein domeinen registratie server
Telahost Titel Telahost logo
Introductie Webhosting Domeinnamen Bestellen Support
Support \ Veel gestelde vragen \ MySQL

Wat kan ik met MySQL ?
Met MySQL heeft u de mogelijkheid om gegevens in een database op te slaan. Met een scripttaal als PHP kan met behulp van MySQL, data worden opgevraagd die direct in een website kan worden weergegeven.


Hoe maak ik een MySQL database aan?
Eerst gaat u naar http://cp.telahost.net waar u op het controlepaneel inlogt met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u van ons heeft ontvangen. U drukt dan onder het kopje "Your account" op "MySQL Management". In het volgende scherm drukt op op "Create new Database". Vervolgens vult u een databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Als laatste drukt u op de knop "Create".


Hoe maak ik verbinding met mijn MySQL database?
Er zijn meerdere manieren om verbinding met uw database te maken dit kan bijvoorbeeld met behulp van PHP of via de Query Browser van mysql.com. Maar u kunt ook via phpMyAdmin verbinding maken.

In het volgende voorbeeld maken we gebruik van phpMyAdmin. Zorg eerst dat er een database bestaat (zie uitleg hier). U gaat vervolgens naar www.domeinnaam.nl/phpmyadmin (U moet domeinnaam.nl met uw domeinnaam vervangen). U krijgt hier een login prompt en hier vult u de gebruikersnaam en wachtwoord in, welke u bij het aanmaken van de database heeft opgegeven. Na het inloggen komt u bij het hoofdscherm van phpMyAdmin en daar kunt u de inhoud van uw database gaan bewerken.webhosting websitehosting hosting domeinnaamregistratie domeinnaam domeinnamen
Algemene voorwaarden  /  Privacybeleid  /  Nieuwsbrief 2005 Telamedia  /  Alle vermelde prijzen zijn inclusief 19% BTW